Мережою шириться дезінформація щодо відсутності Залужного

росіяни поширюють новини про те, що Залужного «прибрали», «поранили» та навіть «зустріли на відпочинку». Це – фейки

Брехня: кремлівські ЗМІ пишуть, що головнокомандувача ЗСУ Залужного «прибрали з публічного простору, бо він не заслужив довіри Зеленського» та навіть висувають версії, що його поранили на полі бою. Деякі пропагандисти повідомляли, що бачили Залужного на відпочинку.

Правда: заступниця міністра оборони України Маляр повідомляла, що головнокомандувач – на місці, він виконує свою роботу. Полковник ЗСУ Штефан також підтвердив, що особисто спілкувався із Залужним напередодні: «Генерал живий і здоровий».

Крім того, 19 травня головнокомандувач ЗСУ провів телефонну розмову з головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі та обговорив ефективну роботу комплексів Patriot в Україні.

А фотографія, якою фейкороби ілюструють новини про «відпочинок» Залужного, насправді була зроблена ще у 2018 році.

Подібними новинами росіяни намагаються посіяти панічні настрої серед українців і підірвати їх довіру до Сил оборони. Тому вкотре закликаємо не вірити інформації, яку розповсюджує ворог.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

view counter

По тематике

Українців попереджають про фейкові сайти Залужного
11.02.2024 13:43

Українців попереджають про фейкові сайти Залужного

В інтернеті шириться реклама сайтів, які нібито пов'язані з Валерієм  Залужним, колишнім Головкомом ЗСУ. Ресурси знаходяться на різних доменах і...

У РНБО спростували російський фейк про «поранення» Залужного
25.05.2023 09:25

У РНБО спростували російський фейк про «поранення» Залужного

Пропагандисти стверджують, що головнокомандувач ЗСУ отримав поранення на початку травня під Херсоном і після перенесеного поранення не зможе працювати....

Залужний отримав у спадок $1 млн та пожертвував його ЗСУ
25.01.2023 14:13

Залужний отримав у спадок $1 млн та пожертвував його ЗСУ

Головком ЗСУ України Валерій Залужний отримав у спадок $1 млн і пожертвував його українським захисникам. Про це повідомляє видання NYT....

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.