Тайвань посилив санкції проти росії та білорусі, щоб зупинити виробництво зброї

Міністерство економіки Тайваню розширило список заборонених товарів для росії та її союзника білорусі у відповідь на вторгнення в Україну, щоб запобігти використанню тайванських високотехнологічних товарів у військових цілях.

Тайвань засудив напад росії і вже приєднався до західних санкцій, хоча це багато в чому є символічним, оскільки пряма торгівля між островом і росією лише мінімальна. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Оголошуючи про свій останній раунд санкцій, міністерство економіки Тайваню заявило, що цей крок було зроблено "для здійснення міжнародного співробітництва та запобігання експорту наших високотехнологічних товарів для військових цілей".

До списку включено обладнання для виробництва напівпровідників, у виробництві яких Тайвань є світовим лідером, а також деякі хімічні речовини та ліки, що доповнює попередні заходи, які були спрямовані на індустрію мікросхем.

Нові санкції відповідають тим, які вже оголосили Євросоюз, США та інші країни, йдеться у заяві міністерства.

ЄС, США та інші країни нещодавно зібрали уламки зброї з полів боїв в Україні та склали "загальний високопріоритетний список" електронних та механічних деталей та обладнання, які широко використовуються в комерційних цілях та можуть бути використані для виготовлення зброї.

Заявки на отримання експортної ліцензії "в принципі" не схвалять, заявили в міністерстві.

Положення України викликало широку суспільну симпатію на Тайвані через те, що багато хто вважає паралеллю між тим, що відбувається в цій європейській країні, і тим, що може статися, якщо Китай коли-небудь застосує силу, щоб поставити під контроль Китаю острів, який він називає своєю власною територією.

Згідно з останніми даними, понад 80% закордонних закупівель товарів росії у військових цілях зараз припадає на Китай та Гонконг. Москві також вдалося встановити нові маршрути через такі країни, як Таїланд та Малайзія.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

view counter

По тематике

TikTok можуть заборонити у низці країн
28.04.2024 12:04

TikTok можуть заборонити у низці країн

У Єврокомісії заявили, що додаток TikTok Lite «може бути токсичним і викликати звикання, як цигарки» і пригрозили його забороною в...

США замовлятимуть зброю українських виробників
25.04.2024 19:50

США замовлятимуть зброю українських виробників

Військова допомога з боку США передбачає передачу Україні не лише американської зброї, а й замовлення на підприємствах українського військово-промислового комплексу....

Європарламент ухвалив резолюцію, в якій визнав путіна нелегітимним президентом
25.04.2024 16:19

Європарламент ухвалив резолюцію, в якій визнав путіна нелегітимним президентом

У четвер, 25 квітня, Європейський парламент ухвалив резолюцію, у якій закликав держави-члени ЄС та міжнародну спільноту не визнавати результати президентських...

Hugo Boss продає бізнес в росії
25.04.2024 09:16

Hugo Boss продає бізнес в росії

Російська урядова комісія з продажу іноземних активів схвалила продаж мережі німецького будинку моди Hugo Boss....

Жителя Сумщини судитимуть за виготовлення зброї під час окупації
20.04.2024 11:56

Жителя Сумщини судитимуть за виготовлення зброї під час окупації

Житель села Кам’янка на Сумщині постане перед судом за виготовлення й зберігання зброї та вибухівки. Обвинувачений Віталій Куколь своєї вини...

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.