Колишнього заступника міністра оборони викрито на ще одній корупційній схемі

Контррозвідники Служби безпеки спільно з ДБР викрили новий епізод злочинної діяльності колишнього заступника міністра оборони України.

Разом зі спільниками у 2022 році він закупив ще одну партію неякісних бронежилетів для українських військових, чим розтратив понад 948 млн бюджетних гривень.
За даними слідства, до оборудки причетні також двоє колишніх підлеглих фігуранта – ексочільник Департаменту держзакупівель Міноборони та колишній керівник Центрального управління матеріального забезпечення Збройних Сил України.
Для реалізації злочинної схеми у 2022 році її організатори уклали договір на постачання великої партії бронежилетів з однією із східноєвропейських компаній, бенефіціарними власниками якої є громадяни держави-агресора.
Однак експертиза придбаних бронеплит показала, що вони не відповідають заявленому класу захисту і таким чином становлять небезпеку для життя військовослужбовців у бойовій обстановці.
Наразі їм повідомлено про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:
- ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань, вчинене в умовах особливого періоду, що призвело до тяжких наслідків, вчинене групою осіб);
- ч. 5 ст. 191 (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем в особливо великих розмірах, в умовах воєнного стану та за попередньою змовою групою осію).
Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.
Нагадаємо, що раніше СБУ викрила колишнього заступника міністра оборони та ексочільника Департаменту держзакупівель Міноборони на ще одному епізоді закупівлі неякісних бронежилетів для ЗСУ. У лютому 2023 року було встановлено, що вони закупили майже 3 тис. неякісних бронежилетів на понад 100 млн грн. 
Наразі вони обоє вже перебувають під вартою за підозрою в інших корупційних злочинах.
Розслідування проводили за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Офісу Генерального прокурора.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

По тематике

Помічника Шуфрича фінансував росгвардію в Криму
18.04.2024 14:03

Помічника Шуфрича фінансував росгвардію в Криму

Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного фігуранта у справі народного депутата Нестора Шуфрича, якого підозрюють у фінансуванні росгвардії...

Завершено розслідування щодо незаконного збагачення колишнього одеського військкома
15.04.2024 18:23

Завершено розслідування щодо незаконного збагачення колишнього одеського військкома

Працівники ДБР завершили розслідування кримінального провадження щодо незаконного збагачення колишнього начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки....

З початку року СБУ викрила 11 агентурних мереж
14.04.2024 11:23

З початку року СБУ викрила 11 агентурних мереж

Про це повідомив Голова СБУ Василь Малюк під час виступу на Конгресі місцевих та регіональних рад при Президентові України....

Ідентифіковано хакерів російського гру, які атакували «Київстар», матеріали справи передадуть в Гаагу,
04.04.2024 15:55

Ідентифіковано хакерів російського гру, які атакували «Київстар», матеріали справи передадуть в Гаагу,

Кіберфахівці та слідчі Служби безпеки України збирають доказову базу на хакерів головного розвідувального управління генерального штабу рф (більш відомого як...

Понад 2 тис кримінальних проваджень щодо злочинів проти нацбезпеки від початку повномасштабного вторгнення
03.04.2024 16:07

Понад 2 тис кримінальних проваджень щодо злочинів проти нацбезпеки від початку повномасштабного вторгнення

З початку повномасштабного вторгнення рф ДБР направило до суду 768 обвинувальних актів щодо злочинів проти Нацбезпеки....

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.