Юристи визнали законною конфіскацію російських активів

Десять експертів у галузі юриспруденції у своєму висновку для країн G7 дійшли висновку, що конфіскація заморожених активів росії відповідає міжнародному праву.

На думку юристів, конфіскація є законною, оскільки Росія порушила фундаментальні засади міжнародного права, інформує The Page з посиланням на Bloomberg.

«Ми дійшли висновку, що, згідно з міжнародним правом, для держав, які заморозили російські державні активи, було б законним прийняти додаткові контрзаходи проти Росії, враховуючи порушення нею найбільш фундаментальних норм міжнародного права, що нею триває, у формі передачі російських державних активів як компенсація за збитки, які виникли безпосередньо внаслідок протиправних дій Росії», – йдеться у висновку юристи з Бельгії, Франції, Німеччини, Японії, Нідерландів, Великобританії та США.

Експерти рекомендували державам, де було заморожено російські активи, передати їх міжнародному механізму під їхньою юрисдикцією. Він має депонувати гроші, а потім передати їх Україні.

Контекст. Нині відсутний юридичний механізм конфіскації заморожених активів РФ. Юристи на Заході побоюються, що конкретні випадки конфіскації можуть бути визнані в судах незаконними. У ЄС також побоюються, що прецедент конфіскації іноземних активів підірве довіру до фінансової системи Європи та євро як резервної валюти. Тому фахівці намагаються створити механізм конфіскації, який дозволить знизити ймовірність подібних загроз.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

view counter

По тематике

Парламент Швейцарії підтримав передачу російських активів Україні
08.03.2024 13:57

Парламент Швейцарії підтримав передачу російських активів Україні

Верхня палата парламенту Швейцарії підтримала пропозицію уряду про передачу Україні заморожених російських активів....

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.