Як визначити, що телефон прослуховують?

Здається, що прослуховування телефону повинно лякати тільки відомих особистостей, яким є що приховувати. Звичайні люди не задумуються про те, що їх пристрій теж може бути підключений до прослуховування. Насправді такі випадки дуже розповсюджені.

Для того, щоб слухати людину через її смартфон, не потрібно встановлювати жучки чи мікрофони. Достатньо просто завантажити неперевірений софт і все, шахраї вже чують все, що ви говорите і робите, інформує itech.co.ua.
Ризик встановити собі шкідливу програму є у всіх. Іноді дуже важко відрізнити такі додатки від нормальних. Зловмисникам, для того, щоб отримати потрібну інформацію, важливо лише, щоб користувач дав доступ до мікрофона. Все інше не має значення. Дуже важко помітити прослушку через додаток на смартфоні, але є декілька ознак того, що це дійсно відбувається.

Швидке закінчення трафіку

Усі дані, які шахраї збирають, потрібно якось передавати на сервер. Для цього використовується інтернет, а значить і трафік буде дуже швидко закінчуватись. Це неможливо майже визначити якщо на смартфоні постійно увімкнений Wi-Fi, але от за мобільними даними прослідкувати можна. В налаштуваннях телефону є спеціальний розділ, де вказано яка програма забирає найбільше Мб. За бажанням, можна звернутись до оператора за випискою.

Дивні програми

Буває, що на телефоні з’являються різні невідомі програми, які можуть бути саме шпигунськими. Якщо на пристрої є додатки, які ви точно не встановлювали, то варто їх негайно видалити. А потім додатково перевірити смартфон на віруси.

Проблеми із батареєю

Акумулятори на телефонах з часом починають працювати значно гірше, ніж на початку. Це свідчить про деградацію. Але якщо пристрій новий, або почав розряджатись швидко різко, це може означати, що на телефоні стоїть шпигунська програма, яка постійно працює у фоновому режимі та збирає дані.

Погане з’єднання

Буває, що під час дзвінка, саме з’єднання відбувається занадто довго. Якщо такі ситуації трапляються рідко, то це можуть бути проблеми з оператором, але якщо це регулярність, то варто пошукати шкідливі програми на смартфоні та видалити їх.

Незрозуміла активність

Якщо телефон сам по собі вмикається, вимикається, перезавантажується, світиться, а потім гасне – це все може бути результат дистанційного керування, про яке ви навіть не здогадуєтесь. Звісно, це можуть бути і технічні неполадки або збій в системі. Для отримання достовірної інформації краще звернутись в сервісний центр і провести діагностику.

Перегрів

Смартфон, якщо він справний, не нагрівається просто так без причини. Для цього треба його поставити на зарядку або запустити ігри чи складні програми. Якщо він просто лежить без діла, то його температура кімнатна. У випадку, якщо пристрій гріється сам по собі, це може означати сторонню активність, яка створена шахраями дистанційно.

Перешкоди

Під час розмов можуть з’являтись шуми або інші сторонні звуки. Також можуть відбуватись збої, якщо телефон лежить біля колонок чи ПК. Це може свідчити про прослуховування, але трапляється таке значно рідше.

Таргет

Таргетингова реклама працює так, що після пошуку якогось товару чи інформації, схожі рекомендації будуть з’являтись кругом на смартфоні. Але часто трапляється й таке, що сказані нами слова в голос потім транслюються у вигляді реклами на сайтах та в соц мережах. Це пряма ознака того, що хтось слухає вас та передає інформацію третім особам.

Це основні ознаки того, що на смартфоні увімкнене прослуховування. Звісно, всі ці неполадки можуть свідчити про проблеми в самому пристрої. Щоб точно пересвідчитись, рекомендуємо звертатись до спеціалістів та проводити діагностику.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

view counter

По тематике

Центр протидії дезинформації застерігає: окупанти могуть прослуховувати телефони
05.05.2022 10:44

Центр протидії дезинформації застерігає: окупанти могуть прослуховувати телефони

Через те, що окупанти мають доступ до стільникового обладнання на тимчасово окупованій території України, з їхнього боку можливе втручання в...

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.