Порошенко програв суд проти прикордонників та віцеспікера Верховної Ради

У справі за позовом п’ятого президента Петра Порошенка до віцеспікера Верховної Ради Олександра Корнієнка й сьомого прикордонного загону Львівський окружний суд виніс вирок.

Суд відмовив Порошенку у задоволенні його позову та вимозі повернути йому понад мільйон грн за квитки на літак від відповідачів. Про це повідомляє Zaxid.Net.

Адвокати народного депутата у суді розповідали, що Порошенко власним коштом оплатив квитки на літак до США для делегації на 1,2 млн грн. У пресслужбі Львівського окружного адмінсуду підтвердили ZAXID.NET, що суд повністю відмовив у задоволенні позову Порошенка. Суддя Зіновій Гавдик ухвалив рішення у середу, 13 березня.

Попри те, що на першому засіданні у справі 17 січня адвокати Ігор Головань та Станіслав Кунянський повідомляли, що Порошенко хоче повернути 1,2 млн грн разом з прикордонників та Олександра Корнієнка, то у матеріалах справи йдеться, що нардеп хотів компенсацій на понад 3 млн грн.

Нагадаємо, що Петро Порошенко 1 грудня 2023 року намагався виїхати з України через пункт пропуску «Краківець – Корчова». Нардеп пояснював, що мав відрядження, яке підписав голова Верховної Ради Руслан Стефанчук. Однак прикордонники сьомого загону відмовили у виїзді та ніяк не прокоментували таке рішення. Порошенко заявив, що це перешкоджання його дипломатичній роботі. Згодом «Українська правда» повідомила, що виїзд скасували через лист від СБУ з приміткою «Для службового користування».

У СБУ повідомили, що Порошенко їхав на зустріч з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном. Відомство вважає, що Росія хотіла використати це проти України.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.