Понад 254 тисячі доз вакцини проти COVID-19 доставлено в Україну

Це оновлена версія вакцини «Comirnaty» від американської компанії «Pfizer», адаптована спеціально для захисту проти штаму «Омікрон» коронавірусу SARS-CoV-2.

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) доставив 254 тисячі доз вакцини для дітей від п’яти років і дорослих в Україну, далі вона буде розподілена між усіма областями. Поставка відбулася за підтримки Глобального альянсу з вакцин та імунізації (Gavi), повідомляють в МОЗУ.

«Світова тенденція щодо COVID-19 свідчить, що вірус переходить до категорії сезонних захворювань, як грип. Щороку люди стикатимуться з коронавірусом, який продовжить мутувати. Омікрон-специфічна вакцина, яку доставив ЮНІСЕФ, адаптована спеціально для захисту проти штаму «Омікрон» коронавірусу SARS-CoV-2, який циркулює у країні. Раніше ця вакцина використовувалася для проведення бустерних щеплень, та після змін рекомендацій (наказ МОЗ від 29 лютого 2024 року №346) дозволена для первинного курсу. Тобто українці, які не мають щеплень проти COVID-19, не завершили первинну вакцинацію, чи пацієнти, яким лікар рекомендує додаткове “бустерне щеплення”, зможуть його зробити омікрон-специфічною вакциною. Вона буде доступна в усіх областях», — зазначив заступник міністра, головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

З початку епідсезону в жовтні 2023 року на ГРВІ, грип та COVID-19 перехворіли понад 3,7 мільйона українців. За цей період зареєстровано 839 летальних випадків унаслідок ускладнень COVID-19. За перебігом захворювання штам «Омікрон» переважно протікає як звичайна респіраторна хвороба й не викликає тяжкої кисневої залежності. Однак залишається небезпечним для груп ризику: людей з патологіями, хронічними захворюваннями та ослабленим імунітетом, старших за 60 років. Тому людям з групи ризику рекомендована вакцинація. Вона безоплатна, зробити щеплення можна у сімейного лікаря або у пункті щеплення на базі лікарні.

«Вакцинація може захистити від важкого перебігу COVID-19 та ускладнень. У цій партії є вакцини для дітей віком від 5 до 11 років і для дорослих та підлітків від 12 років. Вакцини вже в Україні. Тому, будь ласка, перевірте, чи отримали ви, ваші діти і старші родичі необхідні дози, і скористайтеся можливістю захистити своє здоров’я», — наголосила заступниця голови Представництва ЮНІСЕФ в Україні Віра Мендонса.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

view counter

По тематике

В Україні проведено більш як 35,8 млн щеплень проти COVID-19
28.02.2024 09:06

В Україні проведено більш як 35,8 млн щеплень проти COVID-19

Від початку вакцинальної кампанії в Україні проведено більш як 35,8 млн щеплень проти COVID-19. 12,2 млн людей, що отримали дві...

Лікарі нагадують про небезпечність правця
26.02.2024 15:20

Лікарі нагадують про небезпечність правця

Правець – це надзвичайно небезпечна хвороба. Інфекція вражає нервову систему та призводить до судом та спазмів м’язів по всьому тілу...

В Україну доставили 340 тисяч доз вакцини проти поліомієліту
30.01.2024 15:35

В Україну доставили 340 тисяч доз вакцини проти поліомієліту

Поліомієліт входить в 10 вакцинокерованих захворювань, щеплення проти яких внесені до Національного календаря профілактичних щеплень...

В Україну доставили 350 тисяч доз вакцини проти дифтерії, кашлюку та правця
27.01.2024 09:21

В Україну доставили 350 тисяч доз вакцини проти дифтерії, кашлюку та правця

350 тисяч доз вакцини проти дифтерії, кашлюку та правця (АКДП) для проведення рутинних щеплень у 2024 році Україна отримала від...

Сумщина отримала нову партію вакцин від COVID-19
29.11.2023 15:31

Сумщина отримала нову партію вакцин від COVID-19

Для боротьби з COVID-19 Сумщина отримала 2340 доз вакцини «Comirnaty» для дорослих, 200 доз Janssen та 100 доз...

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.