Земля короля (Ніколай Арсел, 2023)

Втомлений роками військової служби Людвіг Кален (Мадс Міккельсен) отримує від короля дозвіл займатися землеробством на віддалених землях. Мова про вересові пустища на півночі Данії. 16+ 167

У вдячність за обробіток земель, які раніше вважали для цього непридатними, король обіцяє Калену дворянський титул. На місці з’ясовується, що болотисті землі – найменша проблема, з якою стикнеться Кален. Тутешній землевласник Шінкель (Саймон Беннебйорг) вважає відведені королем землі своїми. Його влада в цих краях така ж безмежна, як і його жорстокість.

Пригодницький історичний трилер «Земля короля» знято датським режисером та сценаристом Ніколаєм Арселем. У основі сюжету – книга Іди Йессен «Капітан та Енн Барбара». Частина персонажів фільму – реальні історичні особи, однак події викладені з великою часткою художнього домислу. Прем’єра відбулася у рамках Венеціанського кінофестивалю, де стрічка боролася за головну нагороду. Данія висунула даний фільм на здобуття «Оскара» як кращий іноземний фільм.

В ролях: Мадс Міккельсен, Аманда Колін, Саймон Беннебйорг, Густав Лінд.


 
Где и когда

Планета Кіно

С 18.04.2024 по 24.04.2024.  Время: 18.45

view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.