Тростянецький гамбіт-2. Об’єднання

Вже другий день активно обговорюється ситуація у Тростянецькій районній раді. Що ж там, все-таки відбулося, і хто має святкувати перемогу?

Спочатку декілька фактів.


  1. «Батьківщина» і «Фронт змін» оголосили про свою перемогу, яка тривала… декілька годин.
  2. Едуард Холодов, голова райради минулого скликання від БЮТ і заступник голови райради цього скликання вирішив і надалі залишатися заступником. Звісно, зіпсував свято місцевої опозиції.
  3. Фракція Партії регіонів стала таким собі майданчиком, на якому об’єдналися депутати одразу трьох політичних сил. Віднині з 30 депутатів районної ради 21 – працюють у фракції ПР.
  4. Переважною більшістю голосів головою Тростянецької райради обрано представника фракції Партії регіонів Олександра Олійника.

Такі факти. Перемогу святкують регіонали: і новий голова – однопартієць, і 2/3 ради консолідовано. Чому так сталося? Мабуть, ми вкотре почуємо версії про залякування чи тиск, про підкуп і продажність. Але, думаю, справа зовсім не в цьому.

У депутата є дві різні мотивації працювати. Одна – протести, мітинги і прапори. Друга – дороги, котельні, ФАПи. Нічого дивного, що третина районних депутатів «нерегіоналів» пішли працювати туди, де домінує друга мотивація.

Чи можна було, навпаки, об’єднатися з БЮТ і ФЗ? Звичайно.  Бути в опозиції – почесно і відповідально. Але, чомусь, про нашу опозицію так не думають. Останні події пояснили, в чому причина.

Уявіть собі, представник опозиційної сили із трьох букв, від імені цієї сили на сесії облради пропонує не приймати бюджет-2012. Нехай адміністрація його внесе, ми протягом 20 днів його вивчимо, і тоді будемо приймати. Припустимо, ця пропозиція підтримана. 20 робочих днів починаємо рахувати з десятих чисел січня, вивчаємо, досліджуємо, приймаємо бюджет у кінці січня – на початку лютого. Ок! А що роботи до того? ПІВТОРА МІСЯЦІ ОБЛАСТЬ ЖИВЕ ЗА 1/12 ВИДАТКІВ МИНУЛОГО РОКУ. Враховуючи, що ціни, тарифи, зарплати бюджетників січня-2012 відчутно відрізняються (в більший бік) від цін, тарифів, зарплат січня-2011, ГРОШЕЙ НЕ ВИСТАЧИТЬ НІ НА ЗАРПЛАТИ, НІ НА КОМУНАЛКУ. Що виборці зроблять з цим депутатом?

Далі – цікавіше. Добре, обласний бюджет на початку лютого прийняли. Тепер же треба ще 20 днів вивчати, досліджувати, обговорювати бюджети міст і районів.  А що роботи до того? ПОНАД ДВА МІСЯЦІ РАЙОНИ І МІСТА (із Сумами включно) ЖИВУТЬ ЗА 1/12 ВИДАТКІВ МИНУЛОГО РОКУ.

Тобто, аж до березня N-ська районна лікарня, школа, дитсадок тощо будуть мерзнути і сидіти на голодному пайку. Просто тому, що депутати контролюють владу і вивчають бюджет.        

Або другий приклад. Цитую: «Обрання першого і єдиного в області «не регіонівського» голови районної ради в Тростянці – це велика перемога опозиційних сил Сумщини. Ми довго йшли до того, щоб разом з іншими політичними силами демократичного табору злагоджено протидіяти владі. І сьогоднішнє голосування в Тростянецькій райраді – це тільки початок ефективної та плідної співпраці, яку ми будемо продовжувати і надалі».

Ви бачите тут хоч слово про те, що обрання нашого опозиційного голови дозволить нам, опозиції, реалізувати альтернативну програму соціально-економічного розвитку, завершити будівництво таких-то об’єктів, створити стільки-то робочих місць, провести вуличне освітлення в таких-то селах? Нуль. Так навіщо ж вам тоді свій опозиційний голова ради?

А виборці-то запитають з депутатів не за злагоджену протидію владі, а за реальні справи, за освітлення, дороги, лікарні.

Тому об’єднання відбулось, але не навколо опозиції. Треба робити висновки. Всім. І БЮТу з «Фронтом змін» також.

Гість

Опозиция уполномочена заявить:

1.Юрый Чмырь и Александр Цупро два подряд дня пресовали депутатов Тростянецького райсовета. Для этого они потратили средства налогоплательщиков который были выделены на их работу а не на визиты в Тростянец для "отработки" депутатского корпуса. Депутатов запугивали и к сожалению запугали и Холодова который пообещал губернатору. Он будет исключён из наших  рядов.

2. Роман Петренко тонко заметил: "Выбрали представителя фракции Партии регионов". Однако он не упоминает что Олыйнык - член партии "Ридне мисто". Покрайне мере был.  И кандидатуру этого челове "подставил" верный васал мер Бова.

3. Теперь про бюджет. Сегодня Президент Янукович назвал ошибкой бюджет принятый Верховным Советом бюджет. Но всё же подписал его и дал указание срочно его переделать. Так что правы были те кто на сесии настаивал на том чтобы подумать  и не спешить, и формадльно не нарушать норму закона о публичной информации.

4. Теперь про 1/12 бюджета. В этом нет ничего страшного - одна двенадцатая января 2012 это меньше одной двенадцати вредневзвешенного 2011. Не пугайте нас отсутсвием зарплат бюджетникам.

5. Кто с кого спросит. Будет удивительно посмотреть на результат вами поддерживаемой политической силы через год. Покрайне нынешние тенденции рейтингов вам очевидно оптимизма не добавят. Только не надо это обяснять непопулярными реформами. В ласть  у вас была и есть. Отвечайте.

Гость

Да Рома, так ты слона не продаш.

Иринаша

 
Гость написал:
Да Рома, так ты слона не продаш.

Есть категория (типаж) людей, которых не ненавидят, а просто шарахаются, из за их нечистоплотности, все, и белые и зеленые и голубые с помаранчивыми. Ярким представителям которых является этот, как его Петренко.

Гость

Иринаша, +100  Steve

Гость

Понятно, чей теперь ест хлеб бывший БЮТовец Петренко!

Гость

Какой же это гамбит - это полный эндшпиль.

Ай-я-яй!

Краткий смысл статьи - демагогия, профанация, очковтирательство...

Гость

 
Гость написал:
Понятно, чей теперь ест хлеб бывший БЮТовец Петренко!

вовремя предать - значит предвидеть Big smile

view counter
view counter

Сейчас на форуме

Сергій Скакун
telepin
Лариса Брежнєва

Зарегистрированных 3
Гостей 728
Администраторов 0

Статистика

Всего тем на форумах 170845
Все сообщения 272373
Всего зарегистрированных пользователей 64988
Последний зарегистрированный пользователь helpcenter.sumy

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.