Кримінальний суд над Трампом призначено на 15 квітня

Судовий процес у першій в історії Сполучених Штатів кримінальній справі щодо колишнього президента США, а нині кандидата у президенти від Республіканської партії Дональда Трампа розпочнеться 15 квітня

Таке рішення ухвалив 25 березня член Верховного суду штату Нью-Йорк Хуан Мерчан. Він розглядатиме справу за звинуваченням Дональда Трампа в незаконному витрачанні коштів, зібраних на виборчу кампанію в 2016 році, повідомляє Радіо Свобода.

 Рік тому прокуратура Мангеттена висунула Дональду Трампу звинувачення у фальсифікації документів з метою приховати факт виплати 130 тисяч доларів із виборчих фондів колишній порноакторці Стормі Деніелс, яка стверджувала, що у неї був секс із Трампом.

Деніелс погрожувала виступити з викриттями під час передвиборчої кампанії. 130 тисяч були, за звинуваченням, платою за її мовчання. Гроші Деніелс передав колишній адвокат Трампа Майкл Коен, який виступить на суді свідком обвинувачення.

Ці витрати були оформлені як оплата юридичних послуг. Дональд Трамп заперечує інтимний звʼязок із Деніелс та факт незаконного використання передвиборчих фондів.

Суд у Нью-Йорку мав розпочатися 25 березня, але адвокати Трампа просили суддю відкласти початок процесу на 90 днів, щоб ознайомитися з новими обставинами в справі. Суддя надав захисту 20 днів.

Суд у Нью-Йорку розглядатиме одну з чотирьох кримінальних справ проти Дональда Трампа. Йому також висунуті федеральні кримінальні звинувачення в причетності до спроби скасувати результати президентських виборів 2016 року, звинувачення в незаконному поводженні з секретними документами.

Прокуратура Джорджії звинувачує його в спробі змінити результати виборів у цьому штаті. Очікувалося, що всі ці процеси розпочнуться до президентських виборів нинішнього року, однак вони були відкладені в очікуванні рішення Верховного суду країни про те, чи колишній президент країни має імунітет від кримінального переслідування за рішення, ухваленні під час його президентства. Коли може розпочатися суд у Джорджії, також невідомо.

У результаті суд у Нью-Йорку стане, скоріш за все, єдиним процесом над Дональдом Трампом, який відбудеться під час президентської кампанії.

Після закінчення слухань 25 березня Дональд Трамп повідомив про намір подати апеляцію на це рішення судді, наголосивши, що він розглядає проведення суду над ним як втручання у президентські вибори.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

По тематике

Суд зобов’язав Трампа виплатити The New York Times 400 тисяч доларів
14.01.2024 14:12

Суд зобов’язав Трампа виплатити The New York Times 400 тисяч доларів

Газета опублікувала розслідування про те, що колишній президент США брав участь у сумнівних податкових схемах....

Шахрайство на $100 мільйонів: почався суд над Трампом
03.10.2023 18:31

Шахрайство на $100 мільйонів: почався суд над Трампом

Екс-президент США може втратити значну частину своєї бізнесової імперії....

Трампа визнано винним у сексуальному домаганні
10.05.2023 09:26

Трампа визнано винним у сексуальному домаганні

Експрезидент США Дональд Трамп повинен буде виплатити письменниці Джин Керолл, яка подала на нього до суду за зґвалтування, компенсацію збитків...

Популярные мировые сервисы блокируют Трампа и его сторонников
10.01.2021 17:47

Популярные мировые сервисы блокируют Трампа и его сторонников

Instagram, Facebook, Snapchat, Twitter и Twitch блокировали действующего президента США....

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.