Ідеальні дні (Вім Вендерс, 2023) IMDb 7.9/10

Усе, що робить Хіраяма (Кодзі Якусьо) сповнене спокійного щастя. Кожен його новий день схожий на попередній. Хіраяма працює прибиральником туалетів у Токіо. Вільний час присвячує читанню, дорогою слухає хорошу музику, а в обідні перерви милується деревами. Якось до нього приходить його племінниця. Дівчина втекла з дому і кілька днів хоче пожити з дядьком. 904

Драма «Ідеальні дні» знята спільно Японією та Німеччиною. На створення проекту режисера Віма Вендерса надихнула унікальна культура громадських вбиралень у Японії. Його запросили в Токіо, аби він оцінив 17 нових туалетів, кожен з яких було збудовано спеціально запрошеним архітектором. Зрештою враження вилились в новий фільм. Знімали рівно 17 днів щоразу на новій локації. Фільм претендує на здобуття премії «Оскар» за кращий іноземний фільм. Також його номіновано на здобуття щонайменше 25 різних премій та нагород. Деякі з них він вже виборов: приз за кращу чоловічу роль та Приз екуменічного журі на Канському кінофестивалі.

В ролях: Кодзі Якусьо, Токіо Емото, Аой Ямада, Аріса Накано, Мін Танака.


 
Где и когда

Планета Кіно

С 01.02.2024 по 07.02.2024.  Время: 16.30

view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.