Я - капітан! (Маттео Гарроне, 2023) IMDb 7.6/10

Номінант на премію «Оскар» у категорії «Найкращий іноземний фільм». Від володаря «Пальмової гілки» - режисера Маттео Ґарроне («Ґоморра», «Догмен», «Казка казок», «Піноккіо»). Переможець Венеціанського кінофестивалю у двох номінаціях: найкраща режисура та найкращий молодий актор. Вже налічує 19 призів та 21 номінацію. 16+ 709

Брати-підлітки Сейду (Сейду Сарр) і Мусса (Мустафа Фалль) живуть у Дакарі та мріють перебратися до Європи. Хлопці наполегливо працюють та відкладають гроші, аби вистачило на довгу дорогу. Зрештою вони вирушають у путь. Брати усвідомлювали, що подорож не буде комфортною, але не уявляли наскільки вона стане виснажливою. Тривалі переходи через пустелю, незаконний перетин кордону, в’язниця, тортури та травми – це лише частина з того, що їм довелося пережити.

Сага «Я – капітан» знімалася у співпраці Італії, Бельгії та Франції. Кастинг для пошуку виконавців головних ролей проводили у Сенегалі, серед місцевих підлітків. Акторам, які зіграли у фільмі, було 17 та 18 років. Зйомки почалися у Дакарі, згодом продовжилися у Марокко та Італії. Після прем’єри на Венеціанському кінофестивалі овації не вщухали 13 хвилин. Фільм не здобув головний приз, однак отримав 12 нагород цього фестивалю. Італія висунула цей фільм як номінанта на «Оскар» у категорії кращий іноземний фільм.

В ролях: Сейду Сарр, Мустафа Фалль, Ісака Савадого, Ішем Якубі, Мамаду Сані.


 
Где и когда

Планета Кіно

С 14.03.2024 по 27.03.2024.  Время: 12.15

view counter
view counter
view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.