Украинские патриоты отрицают, что призывали срывать красные флаги

Областная организация заявляет, что обращение национал-патриотических сил Сумщины, призывающее срывать в День Победы красные флаги, было сфальсифицировано.

«Среди областных СМИ было распространено, а некоторыми всеукраинскими изданиями перепечатано, обращение в котором, в частности, его авторы призвали сумчан не вывешивать красные флаги, а там где они вывешены - срывать и уничтожать их. «Это единственный способ эффективно реагировать на этот антиукраинский шаг власти»!, - говорилось в обращении, подписанном будто то бы лидерами сумских областных оппозиционных политических организаций и в частности Украинской народной партии.

 По этому поводу областная организация УНП заявляет, что никто из ее руководителей не ставил свои подписи под подобным обращением. Мы крайне возмущены предусмотрительно поддельной подписью и действиями тех, кто от нашего имени делает такие провокации. Как впоследствии выяснилось, также были подделаны подписи под письмом и лидеров других политических организаций, а само письмо в редакции пришло с фальшивой электронной почты.

 Мы в очередной раз вынуждены отметить, что далеки от того националистического радикализма, который пытаются внедрять в нашей стране некоторые политические силы. Мы действительно не разделяем решение Верховной рады Украины вывешивать красные флаги в День Победы, поскольку считаем их символами тоталитарного режима, коммунистического террора, репрессий, произвола КПСС и НКВД - КГБ. Но мы не можем согласиться с призывами срывать и уничтожать эти флаги, поскольку такие действия никак не вписываются нормам цивилизованной европейской страны, к которой мы все стремимся.

Кому была нужна такая провокация можно легко догадаться. Подобного рода провокации тесно переплетаются с недавними событиями на Львовщине, организаторы которых и вот такими методами пытаются отвлечь жителей Украины от жизненно важных проблем современности и провальных экономических реформ правительства. Мы убеждены, что в стране и в частности на Сумщине начала воплощаться широкомасштабная кампания по дискриминации в глазах населения национальных сил. Случай с обращением - это лишь первый шаг в этом направлении, вскоре действия могут быть значительно агрессивнее и наглее. А будущие выборы в Верховную Раду Украины могут стать эпицентром таких грязных технологий. Поэтому мы призываем жителей Сумщины быть крайне осторожно реагировать на такие обнародованы неадекватные заявления, а средствам массовой информации более пристально присматриваться к тем, от имени которых поступают и распространяются подобные провокационные призывы» - говориться в заявлении, подписанном Сергеем Бутко, председателем областной организации Украинской народной партии.

view counter

Комментарии

Гость

Аж 5 дней потребовалось пиарастам из батькивщины, что бы узнать об этом событии Big smile

Не знаю как батькивщина и лично воровка  на доверии, но вся Украина узнала об этом позорном соглашении еще 8 мая.

Пиарасты тимашенки прикинув, что акция по срыву флагов по сути провалилась и в дальнейшешем это грозит прохиндейке лишь потерей популярности решили пойти проверенным способом - заявить, что все это провокации, а подписи подделаны (как и под газовым договором :)  который подписывала воровка ). Кто там будет разбираться, чьи это пописи, главное по мнению поддельницы Лазаренка прокукарекать, а там хоть трава не расти.

А кого бы обвинить в этом? Ну конечно регианалов и .... кого бы вы думали? Москалив!!! Это все они, клятые! Да еще такие коварные, что аж 5 дней не давали батькивщинникам узнать об этом документе Smile

Мельчает "оппозиция", ох мельчает, больше похожи на дешевых шлюшек.

Гость

И это тоже провокация?

http://www.youtube.com/watch?v=11-WFX1g7B4&feature=player_embedded

Ох, маскали затейники, даже укропатрыота пидкуплылы. Или все таки все было совсем по другому? Tongue

Богдан

Заява Сумської міської організації ВО Свобода

з приводу так званого звернення щодо червоних прапорів

     Суми                                                                                 12 травня 2011 року

В численних засобах масової інформації на початку травня цього року був розповсюджений текст так званої “заяви” політичних сил та громадських організацій Сумщини стосовно використання червоних прапорів 9 травня, в якій наводяться екстремістські заклики підписантів до громадськості, зокрема … “зривати та знищувати” червоні прапори тощо. Якщо в “Панораме” якось витриманий коректний тон, то “Ваш шанс” вдався до гидкої брехні, а “Данкор” опустився до бульварних образ. Особливо вражають фантазії представників електронної газети “Хрress”, які без щонайменших підстав заявили, що мовляв, мабуть саме підписантами викошено і 200 тюльпанів біля меморіалу Слави!

Сумська міська організація ВО “Свобода”, не сприймаючи червону символіку, не поділяє насильницьких методів боротьби з нею. Тому легко помітити, що текст “заяви” є примітивною, сфабрикованною кимось фальшивкою, складеною на низькому теоретичному рівні, який не властивий поважним політичним діячам, заявленим у “зверненні”. Жоден з них не поставив би підпис під таким недолугим документом. До того ж, ніякої наради 6 травня, на якій ніби то приймався зазначений “документ”, не було.

Сумська міська організація ВО “Свобода” рішуче заявляє про свою абсолютну непричетність до даної фальшивки і засуджує антигромадські кроки її творців. Не має ніякого відношення до звернення і голова міської організації ВО “Свобода” професор І. Мозговий, який у ці дні перебував за кордоном, у країнах Шангенської зони, що підтверджується відповідними документами. Його підпис на фальшивці грубо підроблений, у чому можна легко переконатись, порівнявши його зі справжнім підписом І. Мозгового.

Дивує рівень сприйняття реальності журналістами, які могли допустити, що відомий на всю Україну науковець буде … косити квіти поблизу меморіалу! При цьому знаходячись у цей час на території Німеччини! Як усе це можливо, відомо хіба що людині, позбавленій здорового глузду. А деяким проросійським фальсифікаторам вочевидь уже б не завадило потурбуватися про своє психічне здоров’я.

Водночас насторожує одностайність дій редакцій газет (“Ваш шанс”, “Данкор”, “Панорама”, “Хрress”, сумське представництво “УНІАН”), які завзято кинулися тиражувати “утку”. При цьому жоден із редакторів не спромігся перевірити, як того вимагають елементарні правила журналістської етики, об’єктивність інформації, переданої через фальшиву електронну адресу. В світлі відомих провокацій, вчинених в останні дні в Україні проросійськими комуно-фашистськими елементами, ми робимо висновок, що нині під приводом апеляції до всенародної трагедії реалізується намір антидержавної “п’ятої колони” ліквідувати в Україні опозицію, яка набирає ваги, і повернути нас до тоталітарного минулого.

Нині звучать заяви політичних діячів про намір заборонити ту чи іншу політичну силу (світогляд якої розходиться з ідеологією комуністично-регіональної коаліції), опираючись на провокації, затіяні антиукраїнським лоббі. Подібні провокації нагадують дії фашистів у 1933 році по ліквідації опозиції і засвідчують небезпеку скочування України до рівня диктаторського утворення на кшталт сталінсько-гітлерівського. Деякі політичні сили намагаються відвернути увагу народу від економічної кризи, яка поглиблюється через бездарність керманичів, і вигадати собі ворога.

Сумська міська організація ВО “Свобода” застерігає органи влади від непродуманих чи провокаційних кроків, спрямованих на дискредитацію патріотичних сил і байдужість до профашистських настроїв, які підігріваються антиукраїнськими елементами. Минуле засвідчує, наскільки небезпечна подібна практика, жертвами якої, зрештою, стають і байдужі.

Сумська міська організація ВО “Свобода” застерігає українське суспільство, що воля й свобода нашого народу знаходяться під серйозною загрозою, і це може мати катастрофічні наслідки для нинішніх і майбутніх поколінь українців, якщо ми не захистимо свої права.

Сумська міська організація ВО “Свобода” закликає до єдності національно-патріотичні організації в боротьбі за світле майбутнє України і ствердження в суспільстві принципів правди, свободи й демократії.

Сумська міська організація ВО “Свобода”

artyukh

Заява Сумськоi ОО Народного Руху Украiни щодо так званого "Звернення до жителів Сумщини стосовно використання червоних прапорів 9 травня"

Сумська обласна організація Народного Руху України є послідовною в позиції, що спроби нав'язати українському суспільству тоталітарну символіку, прикриваючись пролитою кров'ю і подвигами ветеранів Другої світової війни є цинічним злочином перед минулими, сьогоднішніми і майбутніми поколіннями українців.

Ініціативи окремих керівників державних і недержавних установ та організацій Сумщини по вивішуванні червоного прапора 9 травня були незаконними і мають отримати належну правову оцінку з боку правоохоронних органів. Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941 - 1945 рр.. (Щодо порядку офіційного використання копій Прапора Перемоги)" до сьогодні не підписаний Президентом України. В цій ситуації жителі Сумщини мали повне законне право протидіяти окремим спробам по вивішуванні червоних прапорів поряд з державними.

В той же час, ми заявляємо, що не маємо відношення до так званого "Звернення до жителів Сумщини стосовно використання червоних прапорів 9 травня", розповсюдженого низкою як місцевих, так і всеукраїнських ЗМІ. Ми вважаємо, що це "Зверення…" є продуктом діяльності провладних політтехнологів, які послідовно намагаються дискредитувати опозиційні сили Сумщини. Ми переконані, що це справа рук тих самих людей, які організувала появу молоді кримінальної зовнішності з молодорухівськими пов'язками на опозиційній акції 1 березня 2011 року. Найближчим часом можна очікувати застосування нових методів з арсеналу "чорних піарщиків". Слід зауважити, що жодна із зазначених провокацій не досягла своєї мети.

Хочемо застерегти, що запровадження практики використання в суспільно-політичному житті Сумщини брудних політичних технологій негативно позначиться на всіх його учасниках і в першу чергу – на ініціаторах застосування подібних маніпуляцій.

Голова Сергій Бутенко

http://nrusumy.org/news/shhodo_tak_z...2011-05-16-596

telepin

 
Богдан написал:
“Данкор” опустився до бульварних образ

Если бы еще показали где это можно прочитать, а то самому любопытно... 

Гость77

Выступление фашиста (галицького патрыйота) михальчишина (клиента психбольницы)

или зачем нацисты организовали провокацию во Львове.

http://play.ukr.net/videos/show/key/96cb69a37867bd93809684193c3d9793/

artyukh

А ось нарешті проснулась і "Батьківщина":

Сумская областная организация партии «Батьківщина» отрицает свое подписание обращения с призывом срывать красные флаги 9 мая.
«Великая Отечественная война нанесла большой вред населению Украины и странам бывшего СССР. Под красным флагом миллионы украинцев шли в бой с верой в лучшее будущее и многие не вернулись домой с этой войны. Наша партия ВО «Батьківщина» помнит об этом и уважает каждого солдат, который отдал жизнь за наше светлое будущее. Поэтому председатель Сумской областной партийной организации ВО «Батьківщина» Геннадий Дорошенко заявляет, что не подписывал обращение «Политических и общественных организаций Сумщины относительно использования красных флагов 9 Мая», в котором говорится, что «Мы призываем не вывешивать красные флаги, а там, где они вывешены – срывать и уничтожать их, это единственный способ эффективно реагировать на этот антиукраинский шаг власти!» - сказано в заявлении парторганизации.
Партийцы считают лже-обращение провокацией, направленной дискредитацию областной организации партии «Батьківщина».
Напомним, накануне 9 мая в СМИ было распостранено обращение оппозиционых партий с призывом срывать красные флаги. Потом выяснилось, что это искусстная фальшивка. Первой о своем «не участии» в данной инициативе заявила Сумская областная организация Украинской народной партии.

http://rama.com.ua/news+article.storyid+7940.htm

Гость

Националисты и "оппозиция" снова попали впросак Smile. Как рассказывал герой Михалкова - это место между ВОНОй и ВОНим Smile Между "любыми друзями" Smile

Ждали-гадали как им отреагировать на свою же выходку - решили: нужно опротестовать, а то у на с не часть австро-венгри, мабуть не поймуть затеи с восхвалением Адольфа и наплювательского отношения к своим гражданам, которые отдали жизнь и здоровье, защищая Родину от захватчиков и предателей.

Вот и Шиловцы очистив своего шефа от обвинений в пьяном кутеже и совершенном наезде на пешеходов пошли в наступление. Смешно на все это смотреть,зная, чтодействительно представляют из себя это пройдохи и мерзавцы.

artyukh

Заспокойся шльопалка совєтсько-расєйська і відійди вбік. Та ваше вічне місце. Українці якось самі розберуться між собою. 

Гость

Гражданин Австровенгрии так печется об Украине? Видимо еще не всех евреев перестрелял :bigsmile:  Кровушка бурлит и шаровары пучит Smile

На счет кому и куда бежать:

В России задержан член сволоты, который работал в Красноярском крае (на клятых москалив) и передан украинским властям за преступления совершенные им 9 мая в Лемберге.

Вот так вот действуют настоящие "патриоты" - поносят все на митингах, а потом за похлебку вылизывают ненавистмы москалям ноги. Big smile мазепа, пелюра, ющенко - один подобный ряд.

nazar_ukr

Е, Гость, кінчай недотьопу тут із себе корчить.  Цей же форум не тільки зазомбовані ідіоти читають.  Поважать треба читачів, поважать.

Що ж до підробки звернення, то у мене таке питання: а чому це ображена строна не звертається до прокуратури чи інших правоохоронних органів, а лише публічні спростування штампує? Якщо фальшивка вийшла із середовища регіоналів, то, звичайно, ніхто розслідувати  цього інциденту не буде, але, знову ж таки, на цьому опозиції також попіаритися можна.

По тематике

До Дня Перемоги представили проєкт «Сумщина пам’ятає» (відео)
06.05.2021 16:20

До Дня Перемоги представили проєкт «Сумщина пам’ятає» (відео)

Наближається 76 річниця Великої Перемоги. Це особлива дата для кожного з нас, адже Український народ зробив вагомий внесок у перемогу...

На День победы на Сумщине будут дежурить 300 полицейских
07.05.2020 16:41

На День победы на Сумщине будут дежурить 300 полицейских

Полиция Сумщины готова обеспечить общественный порядок и безопасность граждан во время празднования майских праздничных и памятных мероприятий....

У Сумах бібліотекарі створили віртуальну добірку до Дня перемоги над нацизмом
07.05.2020 13:36

У Сумах бібліотекарі створили віртуальну добірку до Дня перемоги над нацизмом

Працівники міської централізованої бібліотечної системи підготували для сумчан добірку віртуальних заходів та пошукових сайтів про загиблих під час Другої світової...

До Дня перемоги у Шостці стартувала акція-флешмоб
30.04.2020 08:03

До Дня перемоги у Шостці стартувала акція-флешмоб

До Дня перемоги Шосткинський центр естетичного виховання у Фейсбуці започаткував акцію–флешмоб #цев_моя_родина_памятає_про_війну....

Жителям Сумщины шлют провокационные смс-ки «из-за поребрика»
27.11.2018 17:26

Жителям Сумщины шлют провокационные смс-ки «из-за поребрика»

В отдельных районах вдоль государственной границы Украины Российская Федерация прибегает к провокационных информационных действий....

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
18
У Сумах пройшов благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ з нагоди Дня Конституції України
У Сумах пройшов благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ з нагоди Дня Конституції України
У Сумах пройшов благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ з нагоди Дня Конституції України
У Сумах пройшов благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ з нагоди Дня Конституції України
У Сумах пройшов благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ з нагоди Дня Конституції України
У Сумах пройшов благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ з нагоди Дня Конституції України
19
Суми. Вечірні враження
Суми. Вечірні враження
Суми. Вечірні враження
Суми. Вечірні враження
Суми. Вечірні враження
Суми. Вечірні враження
30
День вишиванки - 2022
День вишиванки - 2022
День вишиванки - 2022
День вишиванки - 2022
День вишиванки - 2022
День вишиванки - 2022

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.